5 medailles tijdens plaatsingswedstrijd turnen voor S.V. Atalanta!

In het weekend van 16 & 17 januari vond de 2e plaatsingswedstrijd plaats in Hoensbroek. Op zaterdagochtend kwamen veel turnsters in actie van S.V Atalanta. Deze ochtend kwamen Roos Aendenroomer, Floor & Sarah Kessels (pupil1 N3), Myrthe van Kessel (pupil2 N3), Danee Grubben & Jessica Richard (Jeugd N4), Noë Pols (junior div. 3) en Naomi Frösch (senior div. 3) in actie. Voor de meiden was het de 2e plaatsingswedstrijd in de 3e divisie. Ze streden om een plekje bij de beste 10 voor de Limburgse Kampioenschappen en voor een plekje naar de landelijke wedstrijden. Roos turnde een goede wedstrijd en wist zichzelf te verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd. Ook Floor wist goed te turnen en zette een sterkere wedstrijd neer als de eerste keer. Sarah turnde goed maar liet wat puntjes liggen op de balk. Roos werd heel knap 3e, Sarah 6e en Floor mooi 7e. Myrthe turnde een wedstrijd met wat nieuwe elementen op vloer zoals de losse radslag. Dit pakte goed uit en Myrthe werd na een goede wedstrijd mooi  1e! Danee en Jessica hadden wat last van de zenuwen. Danee turnde een hele mooie balkoefening en liet na een mindere inturn beurt op brug wel een hele goede oefening zien! Jessica turnde goed maar op balk ging het even mis waardoor ze hier wat punten liet liggen. Danee werd 8e en Jessica 12e. Noë turnde een hele stabiele wedstrijd. Ze liet een mooie vloer en balkoefening zien en pakte daar ook wat voorsprong op de rest. Op sprong ging het niet helemaal zoals het moest maar de voorsprong op balk en vloer was voldoende opgebouwd voor een mooie 2e plek! Naomi turnde een wedstrijd met wat foutjes hier en daar. Wel liet ze een mooie brug oefening zien en zette het 4e punt neer op sprong. Naomi werd 16e.

 

Op zondag werd er in Cuijk en in Hoensbroek geturnd. Romy Hendrikx en Eline van Seeters (pupil1 N2) turnden hun 2e plaatsingswedstrijd in Cuijk. Eline en Romy turnden beide een hele sterke wedstrijd en lieten zien helemaal thuis te horen in het sterke deelnemersveld. Eline wist het hoogste punt neer te zetten in de bandjes en Romy liet ondanks een val op balk een hele sterke oefening zien en wist hier nog een mooi punt te behalen. Eline werd 6e en Romy 7e.

Inge Jochems turnde bij de junioren in de 6e divisie in Hoensbroek. Inge turnt bij de recreatie maar 1 uurtje in de week wat al heel knap is dat ze mee doet aan de wedstrijd. Inge turnde heel ontspannen een goede wedstrijd. Op sprong wist Inge het hoogste punt neer te zetten en haalde op dit onderdeel toestelfinale!  Ook op balk wist Inge een hoog punt neer te zetten en ook hier heeft ze toestelfinale. Inge werd heel erg knap 2e tijdens deze wedstrijd! De tweede wedstrijd kwam Myrna Hoekstra (senior div. 5) in actie. Myrna begon toch wel wat zenuwachtig aan haar wedstrijd. Ze opende op vloer met haar nieuwe vloeroefening waar ze gelijk een toestelfinale wist binnen te slepen. Ook op brug wist ze een sterke oefening neer te zetten en toestelfinale te behalen. Op balk waren de zenuwen Myrna toch de baas en moest Myrna met de radslag de balk verlaten. Ondanks de val op balk werd Myrna heel onverwachts 2e! Madelon Koopmans mocht het weekend afsluiten bij de senioren in de 5e divisie. De wedstrijd van Madelon liep niet helemaal zoals gepland. Bij het 2e toestel balk kwam Madelon lelijk te val. Het was even onzeker of Madelon de wedstrijd af kon turnen maar Madelon toonde karakter en doorzettingsvermogen en turnde de wedstrijd uit. Zelf verwachtte ze dat de grote fout op balk niet meer recht te trekken was , maar ze bewees maar weer eens dat een wedstrijd pas klaar is als het laatste toestel geturnd is! Madelon wist zich als 15e nog te plaatsen voor de ½ finale van het LK!