Succesvol weekend S.V. Atalanta Maasbracht !

In het weekend van 12 en 13 januari vond de tweede plaatsingswedstrijd wedstrijd plaats voor het Limburgse Kampioenschappen turnen. S.V. Atalanta werd hier vertegenwoordigd door vijf turnsters in verschillende niveaus.

Zaterdag mocht Tessa Weijers als eerste van start gaan. Tessa turnt in junior niveau 7. De voorbereidingen voor de wedstrijd waren voor Tessa niet optimaal toen Tessa in november 2 tenen brak. Gelukkig herstelde ze net voor de wedstrijden. Tessa turnde een super vloeroefening waarmee ze zich ook als eerste wist te plaatsen voor de toestelfinales. Met helaas een val van balk met de radslag en een val van brug met ophurken wist Tessa toch een mooie 8ste plaats te behalen en daarmee heeft ze zich geplaatst voor de halve finale van het Limburgs Kampioenschap.
De zaterdag werd afgesloten door Rosalie Savelkoul. Zij komt uit in de categorie senior niveau 5. Er deden veel meiden mee in dit niveau en de concurrentie was groot. Rosalie trok zich hier niks van aan en deed haar eigen ding met succes! Rosalie turnde een super wedstrijd met alleen maar goede oefeningen en punten. Ze werd hiermee ook beloond met een vijfde plek en gaat dus door naar de ½ finale. Daarnaast wist Rosalie zich ook te plaatsen voor de toestelfinales op balk, vloer en brug en voor de districtfinale 4e divisie!
 
Op zondag mochten Carolien Lamboo en Femke Cnoops het spits afbijten. Ze turnden in pupil1 niveau 9. Het eerste jaar in dit niveau en met een vloeroefening op muziek. Beide meisjes zijn erg vooruit gegaan en wilden dit graag laten zien. Carolien turnde een goede wedstrijd maar viel helaas twee keer van de balk. Ze wist zich op het nippertje te plaatsen voor de ½ finale. Femke turnde een stabiele wedstrijd, ze behaalde mooie punten en belande hiermee net buiten het podium! Wel wist ze zich te plaatsen voor de ½ finale en ook voor de districtfinale 4e divisie en behaalde ze 3 toestelfinales.
In de middag wedstrijd mocht Tessa Tobben in actie komen. Tessa komt uit in pupil 1 niveau 8. Tessa had een hele goede voorbereiding gehad en was er klaar voor. Tessa begon goed op sprong en brug en haalde hier mooie punten. Daarna mocht Tessa naar balk waar Tessa de voorsprong pakte. Ze turnde een stabiele balk oefening zoals ze kan en werd hiermee beloond met het hoogste punt! Het laatste toestel was vloer, Tessa vind dit het leukste onderdeel en ze is hier ook erg goed in. Ook hier zette ze een hele goede oefening neer en haalde ook hier een hoog punt. Met deze mooie oefeningen en punten kon het niet anders dat Tessa de eerste plek ging veroveren! Dit deed ze en hiermee heeft Tessa zich geplaatst voor alle toestelfinales, de finale van de Limburgse Kampioenschappen, de districtfinale 3e divisie en voor de ½ finale van de Nederlandse Kampioenschappen.
 
Alle dames, gefeliciteerd met jullie prestatie!