Halve finale Limburgse Kampioenschapppen

In het weekend van 2 en 3 februari vond de halve finale van de Limburgs Kampioenschap turnen plaats. Voor S.V. Atalanta kwamen dit weekend 9 turnsters in actie.

Op zaterdag mocht Julia Gootzen(jeugd 8) het spits afbijten tijdens de eerste wedstrijd. Julia turnde een uitstekende wedstrijd zonder fouten, de punten lagen echter dicht bij elkaar allemaal dus de uitslag was nog spannend. Julia wist zich uiteindelijk als 7e te plaatsen voor de finale van het LK.
De tweede wedstrijd was het de beurt aan Evi van Goor en Naomi Frösch (junior 6) op baan 2 en op baan 1 Carolien Lamboo en Femke Cnoops(pupil1 9).  Evi turnde een sterke wedstrijd met het hoogste punt op brug en het tweede punt op vloer.  Naomi opende haar wedstrijd niet zo goed op vloer. Ze maakte een fout waardoor ze een laag punt kreeg, Naomi wist zich heel sterk te herpakken door het 3e punt op brug en het 4e punt op sprong neer te zetten. Evi mocht na een sterke wedstrijd een zilveren medaille in ontvangst nemen. Naomi heeft zich als 7e geplaatst en is hiermee door naar het LK. Femke turnde een stabiele en goede wedstrijd en werd hiermee dan ook beloond met een 3e plaats! Carolien turnde een goede wedstrijd en wilde graag op de balk blijven staan. Dit lukte haar ook, ondanks de goeie wedstrijd wist Carolien zich helaas niet te plaatsen voor het LK.
 
Zondag mocht Jessica Richard (D2) de eerste wedstrijd turnen. Jessica was erg vooruitgegaan en dat wilde ze graag laten zien. Ze turnde een hele goede wedstrijd met zelfs een mooie handstand op de balk. Jessica werd uiteindelijk 22ste en wist zich hiermee 17 plaatsen omhoog te werken sinds de vorige wedstrijd! Helaas wist ze zich hier niet mee te plaatsen voor het LK. De tweede wedstrijd mocht Tessa Weijers (junior 7) aan de slag. Tessa turnde het hoogste punt op vloer en het tweede punt op brug. Balk was een beetje wiebelig maar Tessa wist welk op de balk te blijven staan. Tessa mocht de bronzen medaille in ontvangen. Madelon Koopmans (senior 6) en Rosalie Savelkoul (senior 5) mochten het weekend afsluiten. Madelon moest dit seizoen 2 niveaus omhoog dus het was al een hele prestatie dat ze in de halve finale stond. Madelon turnde goed op alle onderdelen. Helaas was haar punt om brug niet genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale. Rosalie turnde in een erg sterk deelnemersveld. Ze turnde een hele goeie wedstrijd met mooie punten. Ondanks het sterke deelnemersveld wist Rosalie zich als 4e te plaatsen voor de finale van het LK.
 
Een succesvol weekend voor alle turnsters van S.V. Atalanta Maasbracht. Dames proficiat met jullie resultaten!