S.V. Atalanta in Districtfinale 3de divisie turnen

Zaterdag 21 mei vond de districtfinale van de 3de divisie turnen plaats. Voor S.V. Atalanta kwamen hier twee turnsters uit. Deze turnsters namen voor het eerst deel aan de wedstrijden en hadden zich tijdens de eerste wedstrijd dit jaar al gelijk geplaatst voor de districtfinale van de 3de divisie, al een prestatie op zich!

Zaterdag zaten we al om 07:00 uur in de auto richting Prinsenbeek (Breda). Een beetje nerveus begonnen de dames aan de wedstrijd. Het eerste toestel waar Kelly Geerlings en Noë Pols op begonnen was sprong. Het toestel liep bij beide dames goed, Noë haalde hier een 12.85 en Kelly een 12.60.
Het tweede toestel voor de dames was brug. Tijdens de trainingen hebben we hard gewerkt aan de salto af en die zouden Kelly en Noë deze wedstrijd voor het eerst alleen laten zien. Tijdens het inturnen ging de salto bij Noë heel goed, bij Kelly ging deze iets minder en we besloten de salto bij haar niet te doen tijdens de wedstrijd oefening. Noë was als eerst aan de beurt en zetten een super brug oefening met een salto af die ze alleen maakte, ze werd hiermee ook beloond met een 13.15. Als laatste was Kelly aan de beurt, haar brug oefening was iets minder en Kelly kreeg hier een 11.80.
Het derde toestel was balk, het moeilijkste toestel voor de dames.Noë mocht als eerste van de twee beginnen. Ondanks dat Noë een goede oefening neer had gezet, viel ze helaas twee keer van de balk af. Haar punt voor de balk was een 10.50. Kelly was na lang wachten aan de beurt en was vastberaden om op de balk te blijven staan. Kelly turnde een goede balkoefening zonder te vallen! Ze werd beloond met een 11.50.
Als laatste toestel hadden de dames vloer, een onderdeel waar de dames veel zin in hadden. Noë mocht als allereerste beginnen en had een hele goede vloeroefening neergezet en werd daarvoor beloond met een 13.00. Ook Kelly zette een goede vloeroefening neer en kreeg daarvoor een 12.30.

Beide dames hebben een goede wedstrijd geturnd. Noë Pols werd uiteindelijk 11de en Kelly Geerlings 17de.

Een super prestatie! Dames proficiat met het behaalde resultaat.