S.V. Atalanta neemt deel aan Italo Design turntoernooi

In het weekend van 17 en 18 maart vond het Italo Design turntoernooi in Heerlen plaats. S.V. Marathon en Italo Design hebben dit turntoernooi georganiseerd om tussen de officiële Limburgse wedstrijden ook nog een moment te hebben waarbij de turnsters hun vorderingen in wedstrijdverband met elkaar kunnen meten. Ook de jongste meiden van sportvereniging Atalanta, die nog niet aan de officiële Limburgse wedstrijden mee mogen doen, namen deel aan dit toernooi. Het waren twee lange wedstrijddagen, maar weer een leuke ervaring voor alle turnsters van S.V. Atalanta.

Zaterdag 17 maart mochten Jessica Richard en Silke Reijnen als eerste van start, als pré-instap niveau 11. Deze meiden zijn nog te jong om aan de officiële wedstrijden deel te nemen, dus vonden ze het erg leuk dat ze wel aan dit toernooi mee mochten doen. Jessica en Silke waren allebei zenuwachtig en hadden genoeg vragen hoe en waarom het er op een wedstrijd aan toe gaat. Ondanks een foutje op de brug hebben ze allebei hun best gedaan en een leuke wedstrijd geturnd.
 
In de tweede wedstrijden kwamen Femke Cnoops en Carolien Lamboo in instap niveau 10 in actie. Dit is het eerste wedstrijdseizoen voor beide meiden, maar ondanks dat ze al aan wedstrijden deel hadden genomen, waren ze toch zenuwachtig. Carolien wist haar zenuwen al iets beter onder controle te houden en turnde een betere wedstrijd dan haar vorige wedstrijd. Helaas maakte ze een foutje op de brug en had een val op balk.
Femke turnde een goede wedstrijd. Ze had gedroomd dat ze een podiumplaats zou halen en wist dit ook nog waar te maken! Femke behaalde de 1e plaats in haar categorie!
 
De laatste wedstrijd deze zaterdag turnden Julia Gootzen (jeugd niveau 8 ) en Evi van Goor (jeugd niveau 7). Beide dames turnden een goede wedstrijd. Julia zette een mooie brug en vloeroefening neer, maar had helaas een val van de balk. Evi turnde een stabiele wedstrijd en zette ook mooie oefeningen neer. Voor het eerst turnde zij een arabier-flikflak-twistsalto in haar oefening op de vloer, dus dit was wel spannend. Ze werd beloond met een mooie 3e plaats!
 
Op zondagochtend was het de beurt aan Noe Pols, Kelly Geerlings (Pupil 8 ) en Tessa Tobben (Instap 9). Noe en Kelly begonnen zeer sterk aan hun wedstrijd met een goede sprong van beide. Deze lijn hebben ze de hele wedstrijd door weten te zetten en sloten de wedstrijd af met een mooie vloeroefening. Met deze goede prestatie werden ze net 4e en 5e . Tessa turnde ook een hele goede wedstrijd en heeft haar vooruitgang laten zien. Ook zij werd beloond met een 4e plaats.
 
In de middag kwamen Madelon Koopmans, Tessa Weiers (junior 7), Ruth Puts (junior 6) en Tina Penninx (senior 6). Tessa draaide een redelijke goede wedstrijd maar ging in de fout bij sprong. Madelon turnde deze wedstrijd een niveau hoger dan dat ze bij de Limburgse Kampioenschappen doet. Madelon draaide een heel goede wedstrijd en werd beloond met een 2e plaats. Ruth haar wedstrijd ging redelijk, ze had een fout op de brug en een val op de balk. Dit maakte ze een beetje goed met haar vloeroefening. Tina heeft een zeer stabiele wedstrijd geturnd zonder fouten en met een nieuwe combinatie op de balk.
Rosalie Savelkoul (senior 5) mocht als laatste dit weekend in actie komen. Rosalie was zeer onder de indruk van het hoge niveau wat die wedstrijd werd geturnd. Desondanks deed hier niet voor onder en liet zichzelf ook zien. Ze sloot het weekend af met een verdiende 3e plaats.
 
Al met al een geslaagd weekend voor de dames van Atalanta Maasbracht. Proficiat met de behaalde resultaten!
De foto’s zijn te vinden op de foto-site van Atalanta.