Tilburgse kampioenschappen

Zaterdag 8 en zondag 9 december vonden de Tilburgse Kampioenschappen plaats. Deze wedstrijd was voor de 2e en 3e divisie turnsters. Atalanta Maasbracht heeft in dit niveau drie turnsters. Deze wedstrijd was een oefening voor de echte wedstrijden straks in januari.

Zaterdag 8 december kwam Tessa Tobben (pupil 1 3e div.) in actie. Tessa was er helemaal klaar voor en had er veel zin in. Tessa mocht openen op brug waar ze erg goed in is en waar ze veel geleerd heeft afgelopen tijd. Ze zette een goede brugoefening neer en turnde hier voor het eerst een kip en zolendraai in een wedstrijd. Ze werd beloond met een 13,80 wat een erg hoog punt is. Na de brug was de balk aan de beurt. Ook hier heeft Tessa net als op alle andere toestellen grote sprongen gemaakt. Ze turnde een mooie balkoefening maar viel helaas met de radslag van de balk. Het punt op de balk was een 12,30. Als derde toestel mocht Tessa vloer gaan turnen. Ze had er erg veel zin in en was er van overtuigd een goeee vloeroefening te turnen en een hoog punt te halen. Dit lukte haar en ze werd beloond met een 14,25, het hoogste punt van de wedstrijd! Als laatste sloot Tessa af met sprong, het minste toestel van Tessa. Ze sprong goed en kreeg een 12,15. De uitslag was spannend, maar Tessa sloot een succesvolle wedstrijd af met een mooie tweede plaats!
 
Zondag 9 december was het de beurt aan Noë Pols en Kelly Geerlings. Helaas was Kelly ziek en kon ze niet deelnemen aan de wedstrijd. Noë had veel zin in de wedstrijd en we waren samen wel erg benieuwd naar het niveau. Noë is dit seizoen maarliefst twee niveaus omhoog gegaan en komt dit jaar uit in de 2e divisie. Ze heeft heel veel geleerd en hoopte dit allemaal te kunnen laten zien deze wedstrijd.
Noë mocht beginnen op vloer, haar favoriete toestel. Ze zette een goede vloeroefening neer met veel nieuwe onderdelen. Ze kreeg hiervoor een 11,85. Daarna mocht ze gaan springen, dit ging erg goed en ze wist hier het hoogste punt van de wedstrijd te halen, een 13,50! Na sprong turnde Noë op de brug, ze liet daar een goede oefening zien met twee kippen! Haar punt op de brug was een 11,75.
Als laatste mocht ze turnen op de balk. Voor dit toestel is Noë altijd wel erg zenuwachtig. Ze moet dit jaar ook een erg moeilijke balkoefening turnen met een boogje achter over. Ondanks de twee vallen van de balk turnden Noë een super mooie balkoefening en werd daar nog mee beloond met een 11,05. Noë werd uiteindelijk 9e wat erg goed is voor het eerste jaar in de 2e divisie! Al met al een geslaagd weekend voor de meiden van Atalanta. Dames proficiat met jullie behaalde resultaten en veel succes met de wedstrijden in januari!