S.V. Atalanta Maasbracht biedt Special Gym

Sport is gezond voor iedereen. SV Atalanta maakt in Maasbracht sporten mogelijk voor kinderen met een motorische achterstand, voor kinderen met een achterstand in hun mentale ontwikkeling en ook voor kinderen met (lichte) gedragsproblemen.

Kinderfysiotherapeut Mariëlle Levels begeleidt iedere zaterdag van 09.30 tot 10.30 uur zo’n 8 tot 10 kinderen op het eigen niveau. Het belangrijkste van de Special Gym is dat de kinderen plezier beleven aan bewegen. Het geeft ze de mogelijkheid positieve ervaringen op te doen en hun zelfvertrouwen te vergroten.

In de lessen komt van alles aan bod. Ook de materialen zijn divers, zowel klein (ballen, kranten, ballonnen, enzovoort) als groot (turntoestellen). Muziek is uiteraard regelmatig een onderdeel van de gym. De moeder van Jint vewoordt het als volgt: “Jint kan lekker bewegen in deze gymles, of het nu spelletjes zijn met een opdracht erin of een parcours om te klimmen en klauteren. Hij trekt veelal zijn eigen plan, doet zijn eigen ding. En dat mag want het gaat erom dat hij plezier heeft en toch ook in contact komt met andere kinderen.”

De Special Gym is iedere zaterdag van 09:30 tot 10:30 uur. Er is nog ruimte voor enkele kinderen. Is dit iets voor uw kind? Kom geheel vrijblijvend eens kijken of meedoen of bel gerust voor informatie met Mariëlle Levels. U kunt ook een e-mail sturen naar info@svatalanta.nl.