Succes voor Atalanta tijdens tweede plaatsingswedstrijd Brunssum en Breda

Zaterdag 11 januari was het tijd voor de kwalificatie voor de Nederlandse kampioenschappen instap N2. Myrthe van Kessel begon de wedstrijd op balk. Met het laatste onderdeel moest ze helaas afkomen en scoorde een 9,750. Op vloer draaide ze een goede oefening maar ook hier maakte ze een val. Myrthe wist zich daarna zeer goed te herpakken op sprong met een score van 12.575. Op haar laatste toestel, de rekstok, draaide ze een strakke oefening en scoorde een 10.650. De uitslag van deze wedstrijd en de vorige plaatsingswedstrijd bepalen samen of Myrthe door mocht naar de landelijke wedstrijden. Myrthe had op beide wedstrijden goed genoeg geturnd en is door naar de kwart finale van het NK! Tevens heeft Myrthe zich voor de Limburgse Kampioenschappen geplaatst.

In Brunssum mocht Tina Penninx (senior 6e divisie) na twee jaar weer een wedstrijd gaan turnen. Vorig jaar scheurde Tina haar achillespees af en na een lang revalidatie proces was ze klaar voor het nieuwe wedstrijd seizoen. Tina opende op vloer en zette daar gelijk een mooie score neer. Sprong ging goed en haalde een gemiddelde score. Op brug wist Tina al een kleine voorsprong op te bouwen door een strakke en doorgeturnde oefening te turnen met een score van 11.45. Als laatste sloot Tina af met balk. Het inturnen ging redelijk en de zenuwen waren bij dit laatste onderdeel toch wel aanwezig. Tina turnde een heel goede oefening en werd beloond met een 11,70. Hiermee mocht Tina het hoogste trapje van het podium betreden en de gouden medaille in ontvangst nemen! Hiermee heeft Tina zich geplaatst voor de halve finale van het Limburg Kampioenschap en daarna voor de toestelfinale vloer, brug en balk.

Zondag was het de beurt aan Madelon Koopmans (senior 5e divisie). Haar eerste toestel was balk, waar ze toch wel zenuwachtig voor was. Madelon turnde een goede balkoefening. Helaas werd deze niet helemaal rechtvaardig gejureerd en kreeg ze niet het punt dat ze verdiende. Op vloer wist ze met haar nieuwe vloeroefening een mooie oefening neer te zetten die een 11,45 waard was. Op het onderdeel sprong, sprong Madelon 2 keer een goede half in half uit en kreeg hier zelfs een 11,65 voor! Als laatste toestel had ze brug. Hier was de twijfel of Madelon de kip moest turnen of niet. Door de twijfel is er besloten om op safe te turnen en ook het laatste toestel sloot ze goed af. Met deze goede wedstrijd wist Madelon zich te plaatsen voor de halve finale van het Limburgs Kampioenschap.

Meiden proficiat.